Top

Er zijn zoveel spannende redenen om Hawaii te bezoeken. Die prachtige stranden aan de noordkust, een vulkaan die lava in de oceaan giet en de groeiende kunstscène en cafécultuur die van Honolulu een volgende hippe vakantiebestemming maakt. Maar er is nog een geweldige attractie op Hawaii: een geheime glijbaan verborgen in de jungle!

Hoe bereik je het?

Zodra je die prachtige, weelderige oase opmerkt, heb je de rand van de Waipi’o-vallei ontdekt, gelegen in het Hamakua-district van Hawaï. Midden in dit geweldig groene plekje ligt een van de coolste glijbanen ter wereld verborgen – je moet gewoon wat werk verzetten om er te komen. Ten eerste bevindt de glijbaan zich op privébezit. Je moet dus de toestemming krijgen om het land te betreden. Om vervolgens bij de glijbaan te komen, moet je de weg vinden die je er naartoe leidt – White Road, net buiten Waimea. Langs de weg is er een houten hek dat leidt naar de Flume Water Slide Trailhead. Zodra je op het juiste pad bent, wandel je door de jungle. Het vergt wat energie, maar het is absoluut de moeite waard.

Oneindig veel plezier, maar weinig over bekend

Er is weinig bekend over deze verborgen glijbaan, behalve wat enkele avontuurlijke Youtubers ontdekten op weg naar de watervallen. Blijkbaar moet je ongeveer 800 meter door een tunnel wandelen voordat je op je bestemming aankomt. Zodra je aankomt, is er geen handige trap meer om je naar de top te brengen. In plaats daarvan moet je het touw vinden en omhoog klimmen door het stromende water. Heel avontuurlijk, maar niet zonder gevaar. Vergeet vooral je banden en andere coole dingen niet mee naar boven te nemen om op een indrukwekkende manier naar beneden te glijden.

0