Top

Wist je dat een week Barcelona evenveel kost als 3 weken Bali? Dan is de keuze voor de volgende reisbestemming wel heel snel gemaakt lijkt ons. Je kunt binnen Europa vaak voordelig vliegen door gebruik te maken van één van de vele budget airlines. Sommige bestemmingen kun je zelfs per trein bezoeken. Maar eenmaal op de bestemming aangekomen ben je veel geld kwijt aan je accommodatie, eten en drinken. Zelfs hostels in Europa gaan tegenwoordig voor een bedrag vanaf €50 per nacht. In veel Aziatische landen kan je voor een fractie van dat bedrag een mooie hotelkamer boeken. Daarom hebben wij 2 toffe bestemmingen op een rij gezet waar jij naar toe kunt reizen en je bestedingspatroon onder de €1000 zal blijven.

1. Bali

Zoals eerder genoemd is Bali een fantastische en budgetvriendelijke bestemming. Het fijne aan Bali is, is dat je het er zo duur kan maken als je zelf wilt. In andere woorden, je kunt het ook lekker goedkoop houden. Het begint al met je vlucht. Als je deze ruim op tijd boekt en buiten het hoogseizoen gaat kun je al een vlucht met overstap vinden voor een bedrag van €420. Je kunt er voor kiezen om in een hostel te verblijven (vanaf €3 per nacht) of in een budget hotel. (vanaf €6,50 per nacht). Eten doe je er in warongs en zal je maximaal €4 per dag kosten. Je kunt het altijd duurder maken door naar westerse restaurantjes te gaan, maar als je het lekker local houdt, dan ben je weinig geld kwijt.

2. Kuala Lumpur

Wil je in plaats van een eiland een stedelijke stad bezoeken, ga dan voor Kuala Lumpur. Kuala Lumpur is een metropool, een dynamische internationale stad waar veel culturen samen komen. Een vlucht boek je al voor een kleine €400 en eenmaal aangekomen is het leven er ook heel goedkoop. Je kunt eten in foodcourts waar je overheerlijke gerechten kunt vinden. Hier ben je tussen de €3 en €7 kwijt. Ook kun je de hippe ‘Jalan Alor’ bezoeken waar het ’s avonds vol staat met streetfood carts. Ook is Chinatown een groot favoriet voor lekker goedkoop eten. Slapen doe je in hostels voor €5 per nacht of je kiest voor een Airbnb. Je kunt al een leuke Airbnb met een rooftop infinity pool vinden voor €20 per nacht. Ook is het openbaar vervoer hier heel goed geregeld. Je neemt de LRT (de lokale metro)naar elke hotspot. Geen zin om met het ov te gaan? Bestel dan een Grab, een soort Uber (taxi) die je voor een klein bedrag vervoert. Een half uur in de taxi kost je maximaal €5. In KL zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten gratis. Ook een leuke plus!

0