Top

Voor velen is er niets zo leuk als reizen. Toch komt er veel geregel bij kijken en misschien heb je wel eens gedacht: ‘dat moet makkelijker kunnen’. Waarschijnlijk heb je gelijk, want overal op het internet worden tips gedeeld van ervaren backpackers die het reizen nog plezieriger moeten maken. Ben jij een fervente backpacker? Dan mogen deze hacks zeker niet aan jouw travel skills ontbreken.

Kleding oprollen

Waarschijnlijk heb je je kleding altijd met veel geduld opgevouwen. Goed nieuws, dat is niet nodig! Sterker nog, het neemt eigenlijk alleen maar extra ruimte in beslag. Wil jij dat je koffer makkelijker dicht gaat? Dan kun je er beter voor kiezen je kleding op te rollen.

Het voordeel van katoenen tasjes

Tijdens het reizen zul je altijd wel spullen hebben die je apart wilt verpakken, bijvoorbeeld vieze kleding. Hiervoor bieden katoenen tasjes de ultieme oplossing. Niet alleen zijn deze veel milieuvriendelijker dan plastic tasjes, maar je kunt ze ook makkelijk tussendoor wassen. Trouwens, als je met meerdere mensen op een kamer slaapt, wil jij niet degene zijn die midden in de nacht in zijn plastic tas zit te ritselen, omdat je je vuile was wilt opbergen. Zo’n katoenen tasje heeft dus eigenlijk alleen maar voordelen.

Ondergoed bij de hand

Waarschijnlijk rol je je ondergoed het liefst zo klein mogelijk op om het vervolgens in de ruimbagage te proppen. Het kan echter verstandig zijn wat schoon ondergoed achter de hand te houden en deze in je handbagage te stoppen. Als je bagage kwijtraakt, kan het een paar dagen duren voor het op jouw bestemming aankomt. In dit soort gevallen ben je blij als je in ieder geval wat schoon ondergoed bij je hebt. Stop ook andere benodigdheden die je sowieso de eerste paar dagen gebruiken gaat in je handbagage. Denk bijvoorbeeld aan een oplader of, op de terugweg, je huissleutels.

0