Top

Op zoek naar een leuke stedentrip? Pak dan het vliegtuig of de trein naar Spanje! Dit zuid-Europese land kent vele steden waar je je makkelijk een midweekje of weekendje kunt vermaken. Van het bezoeken van musea tot het bruisende nachtleven: in Spanje vind je voor ieder wat wils. Hieronder zetten we een paar Spaanse steden op een rij die citytrip-waardig zijn: Madrid, Granada en Toledo.


Madrid

Verrukkelijke tapas, heerlijke wijn, Spaanse cultuur, lange winkelstraten. Combineer deze onderwerpen en je krijgt Madrid! De Spaanse hoofdstad moet zeker op je bucketlist staan. Bezoek het centrale Plaza Mayor-plein vol straatartiesten, eet je buik rond tijdens een tapastour en ga gratis naar musea (mits je jonger dan 25 jaar bent). Vergeet ook zeker niet met een free tour (gratis stadstour) mee te lopen om de leukste plekken van Madrid te ontdekken.

 

Granada

Granada is iets minder bekend en populair dan Madrid, maar dat maakt de stad zeker niet minder. De stad staat bekend om de vele uitkijkpunten die het te danken heeft aan de heuvels om de stad heen. We raden je sowieso aan om de Kathedraal van Granada en het Alhambra paleis te bezoeken. Het openbaar vervoer in Granda is goed geregeld. Hierdoor kun je makkelijk in 2 of 3 dagen vrijwel alle bezienswaardigheden bezoeken.


Toledo

De historische stad Toledo is een stad die vaak niet bovenaan je to-do lijstje staat, maar wist jij dat het tot 1561 de hoofdstad van Spanje was? Tegenwoordig is het een van de oudste steden van het land. Zoals je al kunt raden staat deze stad bekend om de vele historische bouwwerken. De stad is goed bereikbaar via de snelle treinverbinding vanuit Madrid. Vervolgens wandel je door het historische centrum en geniet je van schitterende middeleeuwse architectuur. Je kunt je prima een dag vermaken in deze oude stad.

0