Top

Wie denkt aan de Malediven denkt aan witte palmstranden, idyllische verblijven en de schitterend helderblauwe zee. Maar naast de luxe en natuurlijke schoonheid heeft deze eilandengroep meer te bieden. Naast duiken, snorkelen en zwemmen met hamerhaaien of de immense walvishaaien, zijn er ook een aantal niet voor de hand liggende plekken meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Mysterieus en authentiek Feydhoo

De bewoners van Feydhoo hebben pas in de 19e eeuw vormgegeven aan het huidige straatbeeld. Tussen de bladerrijke en op elkaar gepakte straatjes geeft Feydhoo een realistisch beeld van hoe de lokale bevolking hun leven leidt. De inwoners leiden je graag langs de winderige paden van hun dorp en vertellen over het mysterieuze ontstaan van hun dorp. De bewoners komen van origine niet van dit eiland, maar werden in de 19de eeuw door de aanleg van een Engels vliegveld, verplaatst naar het huidige eiland.

Levendig en hectisch Male

De hoofdstad van het Atol wordt door de meeste toeristen overgeslagen en snel achter zich gelaten op weg naar hun droombestemming op andere eilanden. Toch heeft de hoofdstad meer te bieden dan hectiek. In de stad zijn er toch een aantal fascinerende plaatsen te bezoeken die in eerste instantie niet direct de aandacht zullen trekken in de hectiek. Cultureel gezien bieden de vrijdag Moskee en het islamitische centrum een mooie traditionele ervaring van een godsdienst binnen een eilandcultuur. Naast deze culturele smaakmakers, vormt de enorme bazaar en zijn levendige handel in de drukke straten voor een beleving op zich.

Historisch Utheemu

Het eiland Utheemu biedt naast de schoonheid van hagelwitte zandstranden ook een historisch beeld van het ontstaan van het Atol. Het eiland vertelt aan de hand van een houten paleis het verhaal van de strijd van Sultan Thakuruaanu. Hij wordt gezien als de stichter van de natie en het verdrijven van de Portugezen in de 16e eeuw.

0