Top

Er bestaat geen betere manier om Australië te bewonderen dan een roadtrip. Als je een buitengewone reis plant naar het land van de kangoeroe’s en overweegt om een camper te huren of te kopen, lees dan verder. We hebben enkele toptips samengesteld voor het reizen door Australië met een camper.

Op zoek naar volledige vrijheid?

Als je alles wilt doen, waar en wanneer je maar wilt, dan is het kopen van je eigen voertuig iets voor jou. Het huren van een camper heeft een aantal voordelen, maar als u echt op zoek bent naar de ultieme vrijheid en heel wat avontuur, dan is het bezitten van je eigen camper de juiste manier om Australië te ontdekken. Je hoeft geen nieuwe camper te kopen voor je roadtrip. Er is heel wat keuze uit tweedehands campers die je vervolgens naar eigen smaak kunt inrichten. Wanneer je reis is afgelopen, kun je de camper opnieuw verkopen. Wacht echter niet te lang om je camper te verkopen, want het kan 2 tot 4 weken duren voordat je camper verkocht raakt.

 Zorg voor een goede voorbereiding

Van zodra je je eigen camper hebt, kun je beginnen met de inrichting en het inladen van je bevoorrading. Vergeet niet dat Australië een uitgestrekt land is, waar je grote afstanden rijdt voordat je een winkel of andere mensen tegenkomt. Kies daarom voor de veiligste optie en zorg ervoor dat je altijd dekens, een voorraad eten, drinken en brandstof bij je hebt. Ook water en basismateriaal om kleine defecten aan de camper op te lossen, zijn geen overbodige luxe. Daarnaast is een klein ongeluk of het krijgen van een zonneslag niet uitgesloten. Zorg dus ook dat je een EHBO-kit in je camper bewaard! Van zodra alles ingeladen is, kun je vertrekken. De beste slaapplekken vind je via wikicamps. Maar als je het uiterste uit je reis wilt halen, rij en stop waar je maar wilt. Je hebt immers je eigen huis bij je.

0