Top

Je gaat een weekend naar Rome. Dat gaat hoe dan ook tof worden! Natuurlijk bekijk je het Colosseum en gooi je een muntje over je schouder bij de Trevi-fontein. Die beroemde plekken wil je echt niet missen. Maar er is daarnaast zoveel anders te doen en te ontdekken. Check onderstaande tips!

Picknicken

Elke maaltijd met uitzicht op een toeristische trekpleister nuttigen, kan aardig in de papieren gaan lopen. Het grappige is dat een stuk pizza van een barretje vaak net zo lekker smaakt. Dus waarom niet gezellig picknicken? Scoor een betaalbare snack en een paar ijskoude blikjes Birra Moretti, en zoek een park waar je lekker in het gras kunt zitten. Gianicolo Hill bijvoorbeeld. Of Villa Borghese. Subliem uitzicht gegarandeerd!

Trastevere bezoeken

Van de populaire wijk Trastevere heb je vast gehoord: een verzameling charmante straatjes en pleintjes met een oneindig horeca-aanbod. Niet ver hiervandaan vind je een culturele hotspot: Centrale Montemartini. Vroeger deed dit gebouw dienst als elektriciteitscentrale; nu worden in deze industriële setting eeuwenoude sculpturen tentoongesteld. Meer zin in iets moderns? Wijk dan uit naar het stadsdeel Torraccia/San Basilio. Hier is sinds mei 2019 Il Miglio d’Arte te zien, letterlijk vertaald de Mijl van de Kunst, met 99 hoogstandjes op het gebied van street art. Tik maar in op google.

Champagne op een rooftop

Kan het romantischer: een nachtwandeling langs de grote bezienswaardigheden, maar dan ’s nachts, als alle gebouwen schitterend verlicht zijn. Dit kun je zelf doen, maar met een goeie verhalenverteller/gids erbij wordt zo’n tripje onvergetelijk. Een droge keel gekregen na zo’n nachtelijke excursie? Geen zorgen: een goed glas drinken kan in Rome op elk tijdstip, op elke straathoek. Om het echt fancy af te sluiten: bovenop het Raphael Hotel drink je champagne met fenomenaal uitzicht over de stad.

0