Top

Jonge mensen die door Australië reizen, het lijkt steeds meer een trend te worden. Je hele leven sparen om voor lange tijd door dit land te reizen, is een grote uitdaging en voor velen een levensdroom die werkelijkheid wordt. Plan je om met z’n tweeën door Australië te reizen? Lees verder en ontdek wat je moet weten.

Maak er de ultieme vakantie van

Koop een bestelwagen of camper, laat thuis alles achter en ga op pad om Australië een jaar of langer te verkennen. Wat ooit het domein was van de echte nomaden, wordt nu sterk overgenomen door de jongere generatie. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Naast het kopen van een goede tweedehands camper, kun je bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen je route vooraf plannen. Houd hierbij rekening met de seizoenen. Een route vooraf plannen zal het thuisfront geruststellen. Op die manier kunnen ze jullie volgen en desnoods, indien problemen zich voordien, jullie locatie helpen bepalen.

Reizen als een koppel

Als je het bloed van een echte nomad hebt, heb je alle tijd aan je zijde. Je weet ook dat je als koppel kunt samenwerken en veel tijd in een gesloten ruimte kunt doorbrengen zonder de handdoek in de ring te gooien. Ben je niet zo ervaren, dan zul je al gauw geconfronteerd worden met het feit hoe het is om voor een lange periode samen in een krappe ruimte te leven. Het is een stuk gemakkelijker als jullie allebei de ambitie hebben om Australië te verkennen. Op die manier zullen jullie precies weten waar jullie naartoe willen en het daar ook snel over eens zijn. Uiteraard zullen er altijd momenten zijn waarop jullie ruzie maken of kibbelen over stomme dingen. Maar het voordeel is dat jullie de enige twee mensen in de buurt zijn, wat jullie zal helpen om er vrij snel overheen te komen. Je kunt echter niet blijven stilstaan ​​bij een probleem als je met zijn tweetjes rondtrekt door Australië. Jullie moeten het samen oplossen, wat uiteraard een mooie levensles is.

1