Top

Zuid-Afrika is een geweldige bestemming voor alle soorten reizigers. Of je nu een avontuurlijke junk bent of je maag je reizen laat dicteren, er is voor elk wat wils. Mogelijk heb je je misschien al gerealiseerd dat Zuid-Afrika niet zomaar een uitgestrekt land is van nomadische stammen en grote safaridieren – er zijn grote steden, ongelooflijke landschappen, miljoenen mensen en natuurlijk veel avontuurlijke ervaringen. Als je druk bezig bent met het plannen van je eerste reis naar het land, volg dan onze onderstaande suggesties voor een stressvrije vakantie in Zuid-Afrika!

Is Zuid-Afrika veilig?

Deze vraag wordt door vele mensen gesteld. Het antwoord is ja, zolang je jouw gezond verstand gebruikt en je bewust bent van je omgeving. Als je bijvoorbeeld het nachtleven van Kaapstad of Johannesburg gaat verkennen, neem dan altijd een Uber en loop ’s nachts niet alleen rond, zelfs als je bestemming slechts drie straten verderop ligt. Net zoals vele steden in Nederland onveilige plekken kennen, zijn er vergelijkbare plaatsen in Zuid-Afrika. Vraag ook altijd aan een lokale inwoner of een gebied veilig is voordat je eropuit trekt. Houd je je echter bij de belangrijkste toeristische gebieden en laat je je waardevolle spullen niet op de verkeerde plaatsen achter, dan zou je reis naar Zuid-Afrika probleemloos moeten verlopen.

Overweeg een goede reisverzekering

Zuid-Afrika is een ongelooflijke bestemming voor avontuurlijke reizigers. Je kunt er de hoogste bungee-sprong ter wereld maken, epische meerdaagse wandelingen door de Drakensbergen maken of paragliden voor Lion’s Head in Kaapstad. Als je van plan bent om tijdens je reis je adrenaline een boost te geven, zorg er dan voor dat je reisverzekering je dekt voor extreme sportactiviteiten! Je hebt ook een algemene uitgebreide reisverzekering nodig. Omdat Zuid-Afrika zo’n ver land is om naar te reizen, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je gedekt bent voor eventuele annuleringen van vluchten en een ongeplande uitstap naar het ziekenhuis.

0