Top

In Canada kun je genieten van schitterende natuurgebieden. De uitgestrekte landschappen van de nationale parken zijn werkelijk een uitnodiging voor de sportieve vakantieganger. Daarom is wandelen door Canada voor velen een onvergetelijke ervaring. Steeds meer wandelaars kiezen tegenwoordig voor de ongerepte reservaten van Canada in plaats van bijvoorbeeld de Alpen van Oostenrijk.

Het mooiste stukje van Canada

Zoals gezegd kiezen steeds meer wandelaars voor Canada en dat is niet geheel onterecht. Nergens anders ter wereld kun je intens genieten van natuurgebieden waar geen einde aan lijkt te komen. Je hoeft echter niet gevorderd te zijn om door Canada te wandelen. Ook beginners kunnen hun hart ophalen met een wandeltocht in Canada. Bovendien kun je kiezen uit zowel een korte wandeltocht tot een meerdaagse route. In Canada kom je volledig tot rust tijdens een wandeltocht. Hier zul je niks merken van de stress van het hedendaagse bestaan. Het enige wat je zult tegenkomen zijn natuurgebieden en misschien een paar wilde dieren.

Canada: voor elke wandelaar

Wandelen in Canada is voor iedereen. Je kan namelijk de wandelroute uitkiezen op tijd, afstand, verschil in hoogte en type van het terrein. Het ligt er maar net aan of jij een beginner of een gevorderde wandelaar bent. Er zijn steile paden voor de doorgewinterde bergbeklimmer, maar er zijn zelfs ook eenvoudige wegen voor ouders met een kinderwagen aan de hand. Heel veel paden zijn zelfs toegankelijk gemaakt voor rolstoelen. Naast dat je goed door de bossen kan wandelen, is het ook prachtig om langs de Canadese kusten te wandelen. Vooral de westkust van Vancouver Island laat bij eb graag haar schoonheden zien. In de zee zie je de anemonen en de zeesterren als je hand voor eigen ogen.

Flora en fauna van Canada

In Canada vind je planten en dieren die je in Nederland nooit zult tegenkomen. In de bossen bestaat er een kans dat je beren tegenkomt. De zalm kun je spotten in de rivieren en de walvissen in de zee. Hou daarom altijd goed de oceaan in de gaten. Verder vind je in Canada uitgestrekte natuurlandschappen van bossen, bergen, gletsjers en rivieren die je altijd zullen bijblijven in een herinnering.

0