Top

Ben je ook zo’n strandliefhebber? Heerlijk wandelen langs het strand, zwemmen in de zee of lekker luieren. Het strand heeft elk jaargetijde genoeg te bieden. Er is alleen zoveel te kiezen. Wij geven je tips voor de mooiste stranden in Europa.

Spaanse stranden

In Spanje geen strand op het vasteland, maar een strand op Fuerteventura is het mooiste strand van Spanje.

Grandes Playas, Fuerteventura
Fijn zand, het heldere water en de prachtige omgeving maken dit strand tot een één van de mooiste stranden van Europa. De zee heeft de kleur van turquoise. Naast zwemmen, is het ook heerlijk om langs het strand te wandelen en ook is het mogelijk om te gaan kitesurfen. Er staat altijd een stevige wind en de zon brandt behoorlijk, dus vergeet je niet in te smeren.

Stranden in Italië

Ook Italië kent prachtige stranden. Wij lichten er drie voor je uit:

Spiaggia Rosa, Sardinië
Dit strand staat bekend als het roze strand. Het zand is hier ook echt roze. Dat komt door de koralen en schelpdieren die hier leven. Het ligt op het eiland Budelli en maakt deel uit van een eilandengroep die je de Europese Malediven zou kunnen noemen.

Tropea Beach
Dit strand in Calabrië biedt naast ontspanning ook de mogelijkheid om er te snorkelen. De azuurblauwe zee zorgt voor een adembenemend zicht.

Spiaggia dei Conigli, Sicilië
Op Lampedusa ligt één van de mooiste stranden ter wereld. Het staat ook wel bekend als het konijnenstrand, maar onduidelijk is waar deze naam vandaan komt. Konijnen lopen er nu in ieder geval niet meer rond. Het strand is te voet bereikbaar en ligt ingeklemd tussen de rotsen. Het water is ondiep en heerlijk warm.

0