Top

In de zomermaanden trekken Nederlanders massaal naar het strand om van die zeldzame tropische hitte te genieten. Wanneer je in de auto stapt, weet je dus al dat je niet de enige gaat zijn die een plekje op het strand wil bemachtigen. Helaas weten zakkenrollers ook dat het strand op zulke dagen vol met mensen ligt en dus ook vol ligt met waardevolle, vaak onbewaakte, spullen. Hoe stel jij je bezittingen veilig, zodat je onbezorgd een duik in zee kunt nemen?

De ‘gebruikte luier’

Dit is toch wel een van de beste, meest inventieve oplossingen. Stop je dure zonnebril, je mobiel en autosleutels in een luier en plak hem dicht. Hoewel je voor dit trucje natuurlijk wel een schone luier kiest, zal het ogen als een gebruikte. De kans is klein dat iemand er vandoor zal gaan met een gebruikte luier, dus jouw spullen zul je op dezelfde plek terugvinden als waar je ze achterlaat. Natuurlijk kun je kleinere spulletjes ook prima in een tamponverpakking achterlaten.

De zonnebrandfles

Enkel de allerbleekste zakkenrollers zullen erover denken om een zonnebrandfles te jatten (mits het factor 50 is). Over het algemeen kun je echter verwachten dat je spullen wel veilig zijn in een lege fles. Spoel de verpakking om, pak een schaar en knip een opening in de fles. Kleine spulletjes, zoals contant geld en je sleutels zullen hier perfect in passen. Niemand die ook maar iets vermoedt.

Het ingraven van je spullen

Zijn de bovenstaande tips je iets te creatief? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen je spullen in te graven. Stop ze in een zak die geen zand doorlaat en verstop je spullen ondergronds. Deze tip is effectief, maar niet geheel zonder risico. Als je je verstopplek niet goed markeert, is de zakkenroller niet de enige die jouw spullen niet kan vinden.

0