Top

We zijn een nieuw jaar ingegaan en zelfs een nieuw decennium. Dit is een nieuw hoofdstuk en bij een nieuw hoofdstuk horen nieuwe avonturen. Reizen is een manier van zelfontplooiing die iedereen goed doet. Een leuke manier van reizen is backpacken. Lijkt backpacken jou ook leuk, maar heb je het nog nooit gedaan? Vrees dan niet. Wij geven je vandaag 3 tips die jouw eerste backpack avontuur naar the next level zullen tillen.

1. Bepaal je bestemmingen

Het leuke aan backpacken is, is dat je heel flexibel bent. Je gaat met je rugzak op je rug de wijde wereld in om te genieten van al het moois dat de aarde te bieden heeft. Welke bestemmingen je zult bezoeken bepaal je helemaal zelf. Niks moet en alles mag. Je kunt de eerste bestemming boeken en de rest ter plaatsen beslissen. Toch is het aan te raden van te voren te beslissen welke landen je wilt bezoeken zodat je een budget per bestemming kunt maken. Ook al veranderen je bestemmingen gaandeweg heb je zo toch een idee van wat je ongeveer kwijt zult zijn tijdens de reis.

2. Budgetten

Zoals eerder genoemd in het kopje hierboven, als je de bestemmingen hebt uitgekozen kun je gaan budgetten. Dit is enorm belangrijk, vooral als je voor de eerste keer gaat backpacken. Zo weet je van te voren heel goed welk bedrag je bij elkaar moet sparen en zul je met een fijn gevoel op reis gaan. Neem ook altijd extra cash mee onder het mom van ‘emergency cash’. Mocht er ter plaatse iets gebeuren waardoor je wat extra geld nodig hebt ben je ook hier op voorbereid.

3. Vraag een creditcard aan

Je kunt op de meeste plaatsen in het buitenland pinnen. Toch is het verstandig op te allen tijde een creditcard bij je te hebben. Je zult merken dat je je creditcard vaker zult gebruiken dan je initieel verwacht. Ook is het handig om meer dan één betaalpas bij je te hebben. Mocht er wat gebeuren met je pinpas heb je altijd nog de creditcard waar je op kunt terugvallen.

0